Promotiemodel gezocht!

Onder het algemene ‘Modellen’ en dan ‘Modellen gezocht!’ lees je al mijn ‘ambities’ – mijn wensen – naar het vinden van dames die voor me model zouden willen staan. Dit is echter een apart verzoek. Zo af en toe zal ik modellen zoeken voor speciale fotoshoots. En eigenlijk is dit op dit moment misschien wel mijn belangrijkste! Want ‘Fata Morgana’ moet (weer) bekend worden!
Op diverse websites waar fotografen of modellen zich aanbieden om elkaar te ‘vinden’ in de modellenwereld, zie je meestal mensen met de nodige ervaring en (recente) portfolio’s. Bewijsmateriaal van wat je doet als fotograaf en model. Vooral voor de fotografen is dit bijna een noodzaak om modellen te kunnen vinden. Want “Ben je wel een fotograaf?” of misschien alleen een sensatiezoeker met een oud cameraatje of zelfs alleen maar z’n smartphone… Hoewel je met de nieuwste modellen absoluut ook best mooie foto’s kan maken. Maar heb je dat ook al gedaan? “Laat zien, die foto’s!” Dat is het eerste wat ik als zoekende, ‘herintredende’ fotograaf zal horen. En dan kan ik tot heden (medio 2024) alleen die twee modellen laten zien, die ik in 2016 en 2023 heb gefotografeerd. Heel erg beperkt dus.
Daarom zoek ik nu een model (of een paar modellen) wat speciaal voor mijn ‘promotie’ naar de buitenwereld toe wil poseren. Promotiemodellen dus.

Wie zoek ik?

In tegenstelling tot mijn algemene ‘Modellen gezocht!’ ben ik hier uiteraard wel bereid om daar gewoon voor te betalen. Hier verwacht ik namelijk wel enige ervaring en misschien wel een ‘bovengemiddeld’ leuk uiterlijk. Liefst slank ook (zeg maar maat S) en ‘jeugdig’. Voor eventuele naakt/erotische opnamen uiteraard wel 18 jaar of ouder.
Maar voor het promotiemodel zoek ik dus wel een beetje naar een (min of meer) commercieel aantrekkelijk type. Ik ga met een aantal van de foto’s namelijk wel links en rechts promotie maken! En dat is dan wat anders dan de zogenaamde ‘huis-tuin-en-keuken’ fotoshoots. Hoewel de plekken in en rond het huis dan wel hetzelfde zullen zijn. 😉


Het promotie T-shirt van een tijdje geleden, wat nu niet gedragen moet worden. 😉

Wat betaal ik?

Dit is voornamelijk afhankelijk van de wijze waarop het promotiemodel wil en kan poseren. Klikt het en zie je er inderdaad ‘commercieel aantrekkelijk’ uit? Hoe ver ga je in het poseren? Wil je ook naakt/erotisch doen? Of ga je niet verder dan een bikini-shoot?
Met elk (nieuw) model wil ik daarom altijd vooraf eerst even een gesprekje, zodat we weten wat we aan elkaar hebben. Dan spreken we af wat ik daarvoor wil betalen.
Heel grofweg zou ik voor een standaard promotieshoot tussen de    100 en  200 willen betalen.
Dat zal in de praktijk neerkomen op ongeveer een uurtje poseren, in huis. Eventueel een paar in de tuin. Wordt het uitgebreider (eventueel een rondje buiten in het parkje) dan kan daar nog 100 bijkomen.

Voorwaarden

Tijdens het gesprek spreken we naast de vergoeding af wat en hoe ik zal publiceren. We kunnen gemaakte afspraken altijd vastleggen in een contract. De papieren heb ik daarvoor liggen.
Je kunt ook een eigen contract meenemen, mits ik wel de vrijheid heb om te mogen publiceren.
Dit klinkt allemaal veel zakelijker dan mijn zoekactie naar ‘gewone’ modellen, maar vanwege de vergoeding en publicatie wil ik voorkomen dat er misverstanden ontstaan.
Daarom is deze promotieshoot (meestal) ook eenmalig.