Jelena Melody

In 2016 heb ik mijn eerste echte fotoshoot gemaakt sinds… 1989. Dat was dus nogal wat jaren geleden. En inmiddels was mijn situatie natuurlijk heel erg veranderd. Ander huis, geen fotostudio meer, zoals in die 80er jaren nog wel het geval was, andere fotocamera (alles was nu digitaal en mijn huidige Canon is mijlen ver van de kwaliteit van mijn oude Nikon), te weinig geld om te investeren en ‘dure’ modellen te huren en… inmiddels een stukje ouder geworden. Ook dat telt mee want ik was toen zelfs voor de operaties al een stuk minder flexibel dan vroeger.
Maar ik wilde het toch weer proberen. En had via een (erotische) modellensite iemand gevonden die wel wilde poseren! Dat alleen heeft al wat uitleg nodig.

Fata Morgana Models

Op die modellensite had ik zelf een advertentie geplaatst. Omdat ik eerder al vrijwel geen enkele serieuze reactie had gekregen op een algemene oproep (ik kon geen eigen werk laten zien), probeerde ik het nu met een trucje… Ja echt waar. Achteraf schaam ik me er een beetje voor…
Ik had via een online aanbieding een set bikini’s gekocht, waarvoor ik zogenaamd promotie wilde maken en daar zocht ik dan modellen voor. Tegen betaling uiteraard. Ik dacht toen: als ik eenmaal contact heb, kunnen we later wel verder zien wat ik nog meer kan maken.
Daarop reageerde eigenlijk alleen maar één persoon: Jelena Melody, die zich toen nog  anders noemde en bezig was haar modellen-carrière nieuw leven in te blazen, nu haar twee kinderen al weer iets ouder werden. Ze woonde (en woont) in De Lier, tegenwoordig Gemeente Westland. Met de auto niet te ver weg om naar Dordrecht te kunnen komen. En voor een redelijke prijs wilde ze wel in die bikini’s poseren. Niet naakt, dat zou een hoger bedrag worden.

Eerlijk gezegd was dit voor mij eigenlijk een try-out. Na zo lange tijd geen model meer gefotografeerd en ik wilde simpelweg kijken hoe het zou gaan met de digitale Canon en de 2 nieuwe fotolampen die ik nog nooit eerder had gebruikt!
Jelena was dus al een ervaren model en kon me misschien hierbij helpen door al de juiste poses aan te nemen, die je een beginneling nog allemaal moet ‘leren’.
Met die (ahum… lelijke…) bikini’s wilde ik in de woonkamer een zo ‘natuurlijk’ mogelijke shoot maken. Daarom dacht ik dat make-up niet noodzakelijk was. En daarnaast besteedde ik totaal geen aandacht aan de achtergrond… Ik fotografeerde haar op de banken en op een paar andere plekjes. Meestal met een statief zodat alle foto’s er ongeveer hetzelfde uitzagen.

Achteraf vond zij het geen geslaagde fotoshoot en ik eigenlijk ook niet.
Ik had er een aantal geplaatst op mijn website, die ik toen had voor ‘FMModels’, maar ik besloot die weer te verwijderen. De foto’s die je hieronder ziet staan, zijn een kleine greep uit de serie. Ik heb ze met wat verbeterings-software een beetje bijgewerkt. Maar erg mooi worden ze natuurlijk nooit.

Het was echter wel een goede les! Ik nam me voor een volgende fotoshoot heel anders te gaan maken. Helaas kwam er geen shoot meer en 5 maanden later had ik mijn eerste grote operatie, waardoor alles nog veel moeilijker is geworden.

Met Jelena had ik wel heel fijne uurtjes! Ze is gewoon een heel erg leuke spontane en goedlachse vrouw en je kunt zien dat ze zich heel natuurlijk beweegt voor de camera. Helaas kon ik daar niet goed van profiteren. Toen ik vroeg of ze het prettig werken vond met mij, bevestigde ze dit wel en zou nog wel een keer voor me willen poseren. Dat had ik graag willen doen! En dan iets meer betalen voor wat meer naakt… Helaas is dat er dus nooit meer van gekomen en op dit moment poseert ze ook niet meer voor amateurfotografen en maakt voornamelijk alleen content voor haar betaalkanalen. Toch hoop ik nog steeds op een vervolg. Ooit! 🙂