Annebel van Schaik

Vorig jaar, juli 2023, had ik mijn tweede en voorlopig weer laatste fotoshoot. Ik had al een poosje een advertentie geplaatst op die bekende ‘Erotische Modellen’ site en daar waren vrijwel weer geen serieuze reacties op gekomen. In het begin had ik zelfs weer moeite de advertentie te mogen plaatsen, omdat ik er nog geen eigen materiaal bij kon plaatsen maar foto’s van internet had gebruikt als voorbeelden wat ik zou willen doen. Die werden afgekeurd, vooral omdat er zogenaamd mogelijk ‘te jonge’ modellen op zouden staan… Bizarre bullshit. Ik had wat ‘flashing’ foto’s geplaatst van diverse modellen (ook wat oudere) waarvan enkele er gewoon jeugdig uitzagen, in hun gezicht. Maar verder gewoon volle lichamen, niets minderjarig. Maar goed… Daarna heb ik maar foto’s van de omgeving geplaatst, waar ik de buitenshoots zou willen gaan maken. Toen mocht het wel. En uiteindelijk reageerde Annebel van Schaik.

Annebel is inmiddels ook al een model van rond de 40 en heeft al de nodige ervaring. Ik heb wat foto’s gezien op ‘Flickr’. Ze zocht eigenlijk naar fotografen waar ze samen met haar partner – Frans Verstege – fotoseries kon maken, voor hun beider portfolio en eventueel voor ‘OnlyFans’, waar ze hun pikantere foto’s aanbiedt. En ook voor buitenshoots was ze wel in. Omdat ik dit al lang zo graag eens wilde proberen, was ik uiteraard blij eindelijk iemand te hebben gevonden. En ze hoefde er ook geen geld voor te hebben. Voor haar was het ook een try-out met mij en extra reclame als de foto’s bruikbaar waren.

Helaas was het bekende Nederlandse weer hartje zomer toch weer wat onvoorspelbaar. We konden gelukkig wel buiten voor de eerste helft van de shoot, maar het was niet mooi zonnig. Toch zijn er leuke foto’s uitgekomen.
Daarna hebben we binnen opnamen gemaakt, van haar alleen en van beiden. Die werden iets pikanter, maar nog niet geheel naakt. Ze waren beiden nog aan het twijfelen of het een beetje erotischer zou worden, maar voor deze eerste keer hebben we het hierbij gelaten.

Het grote verschil van deze fotoshoot met de vorige (eerste) met Jelena Melody was dat ik nu vrij, uit de hand heb gewerkt, dus niet op statief. Dan krijg je veel meer variatie in de beelden, kan je sneller van houding veranderen en dichterbij komen. Dit ziet er gewoon natuurlijker uit.

Uiteraard zijn de buitenfoto’s dan altijd beter belicht want binnen gebruikte ik de standaard flits van mijn Canon en je kunt zien dat dit niet ‘perfect’ is. Maar dit is ook wat veel mensen graag willen zien: foto’s alsof ze spontaan zijn gemaakt. Natuurlijk en ‘echt’. Dat verkoopt beter op de platformen als OnlyFans, dan de perfecte en ‘kille’ in duidelijke studio-setting gemaakte opnamen.

Of je moet een zo goed ingerichte studio, lichtbronnen en kwaliteitscamera (-‘s) hebben dat je dit kunt manipuleren. Maar dat is voor mij onmogelijk.

Annebel had in eerste instantie aangegeven er nog wel een vervolg aan te geven, maar dat is er niet meer van gekomen. Ik zag later ook recentere foto’s op haar Instagram  (daar staan ook wat foto’s op die ik heb gemaakt!) langskomen, wat me doet vermoeden dat ze nog andere fotografen heeft gevonden, meer in haar directe omgeving, wat ze wel prefereerde. Het zal dus vermoedelijk eenmalig blijven maar ik heb er wel weer veel van geleerd, wat ik hoop verder uit te kunnen breiden in de toekomst. 🙂