Activiteiten,  Modellen

Modellen op Fata Morgana

Op deze website heb je al kunnen lezen dat het hier voorlopig voornamelijk draait om ‘erotic dreams’. Voor mij valt daar het werken met mooie vrouwelijke fotomodellen onder. Onder ‘Over Fata Morgana’ lees je veel over het ‘waarom’ van deze liefhebberij en de geschiedenis van en ervaringen met het maken van vele fotoshoots in de 80er jaren. Nu ik zo’n 40 jaar later weer alle tijd en ruimte heb, wil ik daar graag weer mee doorgaan. Zolang ik een camera kan bedienen en mijn gevoelens hetzelfde zijn, blijft dit een van mijn mooiste dromen. Er zijn heel erg veel mooie vrouwen in de wereld, waar ik natuurlijk dankbaar en graag naar kijk via de diverse media. Maar het werken met deze vrouwen in mijn eigen omgeving, zelf de foto’s maken, de sfeer als het ware echt kunnen voelen en ruiken; dat blijft het allermooiste.
Ik zeg altijd maar: “Beter één mooie vrouw voor mijn camera, dan duizenden op het internet.” 😉

Toen ik in die 80er jaren zelf nog een ‘twintiger’ was en de moderne (internet-) media nog niet bestonden, was dit allemaal nog wat eenvoudiger te realiseren. Veel vrouwen durfden zich nog prima te vertonen aan fotografen. ‘#metoo’ en ‘grensoverschrijdend gedrag’ werden nog niet benoemd. Er zal ongetwijfeld ook best het een en ander mis zijn gegaan in die tijd. Er was ook amper sociale controle. Wat er in de studio en woonkamer van mijn flatje gebeurde, wist niemand. Alleen mijn modellen en ik. En daar was nooit iets mis mee. Maar tegenwoordig word je al in de ‘verdachtenbank’ geplaatst als je (als oudere fotograaf) durft te zeggen dat je van mooie (ook jonge) vrouwen houdt, om die te mogen fotograferen. De tijd is sterk veranderd. En niet ten goede.
Daarom zal deze liefhebberij een grote uitdaging worden om nog te kunnen uitvoeren.
De website ‘Fata Morgana’ zal hierover schrijven en al mijn eventuele werk met modellen zal ik hier laten zien. Alleen maar eigen werk dus, en niet van internet geplukt, zoals op die andere site.

Onder ‘Modellen’ komt alles van die activiteiten te staan: Uitleg wat ik wil en kan doen, oproepen voor modellen én: de modellen zelf. Ik schrijf daar al dat dit de laatste jaren nog niet echt goed van de grond is gekomen. Maar dit heeft meerdere redenen.
Mijn gezondheid is na een grote operatie in 2017 achteruit gegaan en ik heb structureel weinig geld uit een minimum uitkering. Geld voor (dure) professionele modellen heb ik dus niet. Dat zou het al wat makkelijker maken, maar helaas…

Toch heb ik in die jaren, vanaf 2016 tot heden, nog twee fotoshoots kunnen maken. Een impressie van die beide shoots kun je zien onder ‘Jelena Melody’ en ‘Annebel van Schaik’.
Dit heb ik afgelopen week toegevoegd. Ik hoop dat deze impressies in ieder geval een beetje laten zien wat ik kan en dat ik het serieus meen.
Ik ben geen professional maar ‘slechts’ een enthousiaste modelfotograaf en ik hoop nog veel leuke, enthousiaste en ‘sexy’ vrouwen te mogen ontmoeten, die het wel eens willen proberen. Ervaring is dus niet vereist. Alleen de wens om er net als ik een leuke fotoshoot van te maken.
Leeftijd doet er ook niet zo toe, maar zoals je weet mag ik bij naakt- en erotische opnamen alleen met vrouwen van 18 jaar of ouder werken.
Wie net als het geplaatste model Annebel wat meer erotisch materiaal wil maken, kan gerust ook een partner meenemen.

Maar bij mij kun je dus veel kanten op. Probeer het eens!

In de blogs zal ik wat bredere artikelen gaan schrijven, over dingen die met modellen en andere ‘erotic dreams’ te maken hebben. Blijf het volgen! 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *